Matematik

Ligninger

13. februar 2011 af saadian (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej alle! 

Er det rigtig at denne ligning ikke har nogle løsninger;

2x-y=6 

-4x+2y=-2

______________

Og hvordan kan jeg løse den her:

2x-3y=3

3x+y=10

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2011 af BrainChild (Slettet)

hmm hvorfor ik:

-y=6-2x

2y=-2+4x

-3y=-2x+3( så dividerer du -3 både med -2x og +3

det samme gør du med den næste


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Ja, det er korrekt, at det første ligningssystem ikke har nogen løsninger. Divider den 2. ligning med -2 , så fremkommer de to ligninger

2x -y = 6 og
2x -y = 1

Der er ingen talsæt (x ; y) der opfylder, at 2x -y både kan være lig med 6 og 1 .

Opg 2.

Gang den 2. ligning med 3 og læg ligningerne sammen. Så fås en ligning i x alene, der kan løses. Indsæt den fundne værdi for x i en af de oprindelige ligninger og løs for y.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Ja, det er rigtigt -

2x-3y=3...................................2x-3y=3

3x+y=10...gang den med 3......9x+3y=30

Læg sammen...........................11x = 33

x=3.........indsæt i en af ligningerne

2*3-3y=3

3y = 3

y = 1


Svar #4
13. februar 2011 af saadian (Slettet)

Tak for jeres svar!

 Hmm jeg fik det som;

(x,y) (3,1) så er det vel rigtigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det stemmer jo med løsningen i #3 .


Svar #6
13. februar 2011 af saadian (Slettet)

 Ok tak igen :)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.