Matematik

matematik hjælp meget kort!!!!

14. februar 2011 af jcay (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi har en ubestemt integral vi skal have udregnet:
∫(3x^2-4x+2)/(x)dx

den indre funktion sættes til t= 3x^2-4x+2
dt/dx = 6x-4 <=> dt=6x-4·dx = ????

der er der jeg går i stå...kan du give mig et hint på hvad jeg skal gøre, eller er der noget jeg forkert har gjort...


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2011 af PeterValberg

 hvad med at "angribe" det lidt anderledes ?

(3x2-4x+2)/x = 3x-4+(2/x)

∫(3x2-4x+2)/x dx = ∫3x-4+(2/x) dx = ∫3x dx - ∫4 dx + ∫2/x dx = (3/2)x2 + k1 - (4x + k2) + 2ln(x) +k3 = (3/2)x2 - 4x  + 2ln(x) + k1 - k2 + k3  = (3/2)x2 - 4x + 2ln(x) + k

hvor k = k1 - k2 + k3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
14. februar 2011 af jcay (Slettet)

@pvm...jeg er ikke så fortrolig med den måde du har regnet det på...kan du ikke vise mig på den anden måde hvor man finder ''indre funktion'' og sætter den til t, hvorefter man differentier t som dt/dx?


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. februar 2011 af AskTheAfghan

Det skal regnes ud sådan her:

          ∫(3x2-4x+2)/x dx                                                                                    =

          ∫(3x2)/x dx         -       ∫(4x/x dx          +       ∫(2)/x dx                                 =

          ((3x2)/2 + k1)    -       (4x + k2)         +        (2*ln(|x|) + k3)                       =

          (3x2)/2             -            4x              +        2*ln(|x|)             +        k                  , hvor k = k1 - k2 + k3


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. februar 2011 af NejTilSvampe

 #2 - lad vær med at gøre det mere kompliceret end det er. Du skal bare bruge reglen for integration af en sum efter du har delt med x i hvert led.


Skriv et svar til: matematik hjælp meget kort!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.