Kemi

udbytteprocent i kemi

14. februar 2011 af leiflink (Slettet)

kan nogen hjælpe med spørgsmålet:

ved en syntese anvendes 5 g af stof A, hvilket efter reaktionen giver et udbytte på 6,24g af B.

a) beregn den praktiske udbytteprocent af B.

se vedhæftet fil for stofferne A og B

Vedhæftet fil: mnmj.docx

Brugbart svar (4)

Svar #1
14. februar 2011 af exutu (Slettet)

Du går ind og ser på den molare masse af de to stoffer og udregner det teoretiske max udbytte af b. Det finder du ud af (hvor m er masse og M er molarmasse):

(mA/MA)*MB=mB Når du så har massen af b udregner du udbtteprocenten således:

η=mpraktisk/mB (hvor mpraktisk i dette tilfælde er 6,24g)


Svar #2
14. februar 2011 af leiflink (Slettet)

har du en ide om hvad molare massen er for stoffet A og B ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. februar 2011 af exutu (Slettet)

A=134. 218 g/mol

B=176.25484g/mol

Normalt ville jeg forklare det men sidder og regner biokemi (og burde bare lukke computeren^^) så du får bare resultaterne og den hurtige forklaring

(kig på dine atomer og læg vægten af dem sammen)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2011 af pretty2710 (Slettet)

 Får man det så ud i procent?? skal man ikke gange med 100 for at få det i procent?


Skriv et svar til: udbytteprocent i kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.