Fysik

mekanik

14. februar 2011 af sara56 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bil med massen 1250 kg kører med 120 km/h på et sted hvor dette er tiladt naturligvis. en løs elefant kommer mod bilen- føreren er 1,5 s om at fatte hvad der sker før han bremser: Accelerationen under opbremsningen kan antages at være konstant. efter 95 m er hastigheden aftaget til 50 km/h.

a) beregn accelerationen.

b)beregn ændringen i kinetisk energi

c) hvor lang tid der fra føreren ser elefanten til bilen holder helt stille, og hvor langt kører bilen i denne periode?


Svar #1
14. februar 2011 af sara56 (Slettet)

har brug for hjælp


Svar #2
14. februar 2011 af sara56 (Slettet)

kom nu , skal aflevere imorgen


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2011 af Lurch (Slettet)

 Kom med dine egne bud først, så ser vi på det 


Svar #4
14. februar 2011 af sara56 (Slettet)

jeg ved ikke hvad jeg skal sætte ind i v^2 og v0^^2


Svar #5
14. februar 2011 af sara56 (Slettet)

til opgave a


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Med konstant acceleration a er hastigheden som funktion af tiden

v(t) = v0 +at ,

hvor v0 = 120km/h, og positionen er

s(t) = v0t +(1/2)at2

Til tiden t1 er v(t1) = v1 = 50km/h = v0 + at1 , så

t1 = (v1 -v0)/a og dermed

s(t1) = v0(v1-v0)/a + (1/2)(v1-v0)2/a = 95m , så

a = (v1-v0)(v1+v0)/(2·95m)


Svar #7
14. februar 2011 af sara56 (Slettet)

skal jeg lave lave km/h om til  m/s


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, man skal jo bruge konsistente enheder.


Svar #9
14. februar 2011 af sara56 (Slettet)

jeg´har en danen opgave, ville du ikke hjælpe mig . opgaven : et skråplan har en hældningsvinkel med vandret 20 grader . en kasse skydes op ad skråplanet med en beygndelseshastighed på 27 m/s . Gnidningskofficienten mellem kassen og skråplan er 0,4

a) beregn accelerationen ud fra Newtons 2 lov ( regner positiv retning opad skråplanet )

b) hvor langt når klodsen op ad skråplanet?

hjælpe til den


Brugbart svar (2)

Svar #10
14. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Lav venligst en ny opgavetråd, når opgaven ikke har noget med den oprindelige opgave at gøre.


Svar #11
14. februar 2011 af sara56 (Slettet)

kan du ikke hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Opstil de kræfter, der virker på kassen.


Skriv et svar til: mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.