Matematik

Ligning ?

15. februar 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

5(x+1)i2 + 8(x+1) - 220 = 0

Forstår ikke helt den her , hvis jeg taster den ind på lommeregneren siger den x og x er 4,88132 el. 8,48132

det er jo svært at komme frem til de tal hvis man selv regner den ? er der en nem måde at regne den på ved at omskrive den ? Får nemlig noget andet når jeg laver A , B , C for at finde D.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2011 af emul0c

Du kan jo starte med at skrive ligningen ud:

5 * (x+1)2 + 8 * (x+1) - 220 = 0
<=>

5 * (x+1) * (x+1) + 8 * (x+1) - 220 = 0
<=>

5 * x2 + 5 * 2x + 5*1 + 8x + 8 - 220 = 0
<=>

5x2 + 18x - 202 = 0

Så prøv at regne efter igen med dine formler ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2011 af mathon

eller

              5(x+1)2 + 8(x+1) - 220 = 0

              5z2 + 8z + (-220) = 0                         med z = x+1

              z = -7,48132     z = 5,88132

hvoraf
             x = -8,48132      x = 4,88132


Svar #3
15. februar 2011 af Sps9999 (Slettet)

Super takker,,,


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

5·(x+1)2 +8·(x+1) -220 = 0 ⇒

5x2 +18x -207 = 0

d = 182 -4·5·(-207) = 4464 = 16·9·31 , så

x = (-18±12√31)/(2·5) = (-9±6√31)/5


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. februar 2011 af emul0c

#4

Jep - havde lige en fejl med 5*1 != 10, men 5 :-)


Skriv et svar til: Ligning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.