Matematik

Beregning af længde og bredde

15. februar 2011 af hjææææælp94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 En rektangulær byggegrund skal have et areal på 12500 m2. Den er desuden 10 m. længere end den er bred. Beregn grundens længde og bredde.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Løs ligningen x * (x+10) = 12500 m2.


Svar #2
15. februar 2011 af hjææææælp94 (Slettet)

 Hvordan gør man det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Det bliver en normal andengradsligning, løs den i x.


Svar #4
15. februar 2011 af hjææææælp94 (Slettet)

 Ja, men hvordan gør man det.

Har svært ved ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Har du ikke haft om andengradsligninger?


Svar #6
15. februar 2011 af hjææææælp94 (Slettet)

 Jo, men ikke ret meget.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Beregn ligningens diskriminant d, og dernæst de to rødder.


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

...


Svar #9
15. februar 2011 af hjææææælp94 (Slettet)

 Hmmm kan ikke finde ud ad det.


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ligningen er

x2 +10x -12500 = 0

a = 1 , b = 10, c = -12500

d = b2 -4ac , x = (-b±√d)/(2a)


Svar #11
15. februar 2011 af hjææææælp94 (Slettet)

 Tusind tak ;)


Brugbart svar (2)

Svar #12
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Kun den ene af de to rødder i ligningen kan bruges som løsning til det oprindelige problem.


Svar #13
15. februar 2011 af hjææææælp94 (Slettet)

 Hvad mener du med det ?


Brugbart svar (1)

Svar #14
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

2.-gradsligningen i #10 har to rødder, da d > 0 . Kun den ene af de to rødder kan benyttes som løsning til det oprindelige problem. Det oprindelige problem søger bredden x i et rektangel. For at være en anvendelig løsning, skal bredden være positiv. Andengradsligningen har to rødder, hvoraf den ene er er negativ. Den kan derfor ikke anvendes som løsning til det oprindelige problem.


Skriv et svar til: Beregning af længde og bredde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.