Fysik

Mekanik

15. februar 2011 af P.L. (Slettet)

Har problemer med B i flg opgave (får forkert resultat, hvad gør jeg dog forkert??) 

Opg: En dreng kaster en bold lige op i luften med begyndelseshastighed på 15 m s-1

A.Hvor højt kommer bolden op?

B. Hvor lang tid går der før bolden kommer højest op? 

A: 

V0 = 15 m s-1

a = 9,82 m/s2

V2 - V02 = 2 • a • Δx --> Δx = ((15 m s-)2 - 02) / (2 • 9,82 m/s2) = 11,5 m 

B: 

Δx = 1/2 • a • Δt2 + V• Δt

11,5 m = 1/2 • 9,82m/s2 •  Δt2 + 15 m s- • Δt 

Løser på CAS-værktøj TI89 vha Solve og får t = 0,64 s. Facit siger 1,53 s hvordan kan dette være? 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2011 af peter lind

I den sidste ligning har du a og v0  i samme retning< medens de rent faktisk er modsat rettede.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Husk, at a er negativ, hvis du regner x positiv opad.

v = v0 -gt = 0 ⇒ t = v0/g = 15m/s / (9,82m/s2) = 1,53s

x = -(1/2)gt2 + v0t , xmax = -(1/2)g(v0/g)2 + v0·v0/g = (1/2)v02/g = 11,46m


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.