Fysik

tryk og væske

16. februar 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa. Spørgsmålet er vedhæftet.


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. februar 2011 af peter lind

Forstil dig en vandsøjle med arealet A og højden h. Rumfanget af søjlen er så A*h. Massen af vandet m er så ρ*A*h. Tyngdekraften på vandsøjlen er m*g= ρ*A**h*g og det er den kraft som vandsøjlen har på bunden. Da trykket er kraften delt med arealet kraften virker på får su så P = ρ*A*g*h/A = ρ*g*h


Svar #2
16. februar 2011 af slapdack (Slettet)

 ja okay det forstår jeg godt. Men når jeg nu laver sådan en regression, så forstår jeg ikke hvordan at computeren så kan regne det ud? hvis det ikke er som jeg skrev i #0


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2011 af peter lind

I regression har man et sæt sammenhørende data. Der kan blind regnes på de data uden at man aner hvad det drejer sig om, og det er præcis det datamaskinen gør. Den har absolut ingen forståelse for hvad det drejer sig om. Den beregner simpelthen efter nogle formler, som en programmør har lagt ind.


Svar #4
16. februar 2011 af slapdack (Slettet)

 Ja, men den regner vel også a som værende y/x?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. februar 2011 af peter lind

Det er der ikke. Du kan se hvordan det gøres her: http://mathworld.wolfram.com/LeastSquaresFitting.html


Svar #6
16. februar 2011 af slapdack (Slettet)

Okay - det er måske at sigte over målet hvis jeg prøver på at sætte mig ind i det! :-)

Men jeg har før gjort det, hvor jeg målte hPa som funktion af dybde, hvor a  = 0,7357hPa/cm . Derfor forstår jeg det ikke


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Enheden for hældningskoefficienten a = ρg er (kg/m3)·(m/s2) = kg/(m2s2) , som jo er ækvivalent med enkeden (N/m2)/m , så der er ingen modstrid her.


Svar #8
16. februar 2011 af slapdack (Slettet)

aha -#7 - det var bare det jeg ville vide. Så det er jo det samme


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. februar 2011 af peter lind

Jeg ved ikke hvad du har gjort i den beregning, som du nævner, så det kan jeg ikke rigtig svare på.

Du kan også bruge grafen, som viser at punkterne ligger på en ret linje. Du kan tegne en ret linje, der følger de givne punkter så tæt som mulig. Derefter kan du så bruge linjen, til at finde a og b. Det er ikke helt så præcis som regressionanalyse, men det giver en metode til at konstatere, at det er en ret linje og finde a og b.


Svar #10
16. februar 2011 af slapdack (Slettet)

#9 Jeg har bare lavet en lineær regression på mine punkter hvor x er cm og y er hPa 


Svar #11
17. februar 2011 af slapdack (Slettet)

 # 7 er der e grund til at enhederne på wikipedia bliver skrevet som kg*m^-2*s^-2. ren omskrivning?


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er jo helt ækvivalent med enhederne i #7.


Svar #13
17. februar 2011 af slapdack (Slettet)

Jaja - men skulle bare lige vide, hvorfor at man kunne skrive det opløftet i minus anden. Gælder det f.eks at hvis jeg har

3/x^3 =3*x^-3


Skriv et svar til: tryk og væske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.