Matematik

Vis, at f(x,y) ikke er lig 0

17. februar 2011 af magnuspersson (Slettet)

 Hvordan viser jeg, at -4/((2x+y+2)^3) ikke er lig 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

En brøk kan kun blive 0, hvis dens tæller = 0

Men -4 ≠ 0, og derfor kan denne brøk ikke blive 0 ;-)


 


Svar #2
17. februar 2011 af magnuspersson (Slettet)

 Okay. Vidste bare ikke om det var nok bare at sige det.

Ved du, hvordan jeg kan undersøge ekstremum for en funktion af to variable? Jeg ved, at jeg skal løse f'(x)=0 mht. x, hvis det er en funktion af 1 variabel, men jeg ved ikke, hvordan man gør når der er flere variable


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ekstremum i et indre punkt skal søges blandt de stationære punkter, dvs. løsningerne til ligningssystemet

∂f/∂x = 0 , ∂f/∂y = 0


Skriv et svar til: Vis, at f(x,y) ikke er lig 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.