Matematik

konstante linjer

17. februar 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hvordan kan en funktion hedde x= 10 ? Dette er jo en konstant linje, hvorfor er det ikke f(x)=10 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften f(x) = 10 svarer til linien med ligningen y = 10. Dette er en linie parallel med x-aksen gennem punktet (0;10) . Linien med ligningen x = 10 er en linie parallel med y-aksen gennem punktet (10;0) . Den kan ikke fremstilles som grafen for en funktion y = f(x).


Svar #2
17. februar 2011 af slapdack (Slettet)

 Okay, så den hedder bare x= 10, ikke mere end det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er ligningen for den rette linie, som beskrevet i #1.


Skriv et svar til: konstante linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.