Matematik

Rhombe haster

17. februar 2011 af LDKdk (Slettet)

 Hej er der nogen som måske kan hjælpe med med at udregne denne opgave? :)

i en rhombe med sidelængde 13 er den spidse vinkel 47 grade. Beregn længden af rhombens diagonaler og find arealet af rhomben. 

På forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at i en rhombe er alle fire sider lige lange, og at diagonalerne står vinkelret på hinanden og halverer hinanden.

Den ene diagonal deler derfor rhomben i to ligebenede trekanter, hvor den ene diagonal er grundlinien, og det halve af den anden diagonal er højden. Man ser da også, at arealet af rhomben er lig med produktet af diagonalernes længder.


Svar #2
17. februar 2011 af LDKdk (Slettet)

vil du ikke være sød og give et eksempel`?:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2011 af mathon

                    d1 = (2·132·(1 + cos(47º)))½

                    d2 = (2·132·(1 - cos(47º)))½

                    Areal = (1/2)·d1·d2


Svar #4
17. februar 2011 af LDKdk (Slettet)

 tusind tak for hjælpen!:)


Svar #5
17. februar 2011 af LDKdk (Slettet)

 hvorfor sætter man 13 i anden og opløftet ½ til sidst? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. februar 2011 af mathon

cos-relationen:

  d12 = 132 + 132 - 2·13·13·cos(180º-47º) = 2·132 - 2·132·(-cos(47º)) = 2·132 + 2·132·cos(47º) =

                                                d12 =  2·132·(1+cos(47º))

                                                d1 = (2·132·(1+cos(47º)))½                 


Svar #7
17. februar 2011 af LDKdk (Slettet)

 okay, tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Rettelse til #1.

Det er korrekt, som mathon skriver i #3, at rhombens areal er det halve af produktet af diagonalerne.


Svar #9
21. februar 2011 af LDKdk (Slettet)

 kan man ikke også sige 47 grader /2 =23,5 grader

d1= 23,5713=1,8

d2=1,8*2 =3,6 

areal=(1,2)*3,6*1,8 = 7,7?


Svar #10
21. februar 2011 af LDKdk (Slettet)

 for i jeres formler får jeg nogle meget høje tal som ikke giver mening? ihvertfald  lige hvad jeg kan se?:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. februar 2011 af mathon

                    d1 = (2·132·(1 + cos(47º)))½ = 23,8

                    d2 = (2·132·(1 - cos(47º)))½ = 10,4

                    Areal = (1/2)·d1·d2 = (1/2)·23,8·10,4 = 123,8

                                             


Svar #12
21. februar 2011 af LDKdk (Slettet)

 okay, jeg kan se hvad det er jeg har gjort forkert, så tusind tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Rhombe haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.