Matematik

Ligninger

17. februar 2011 af nannalyn (Slettet) - Niveau: C-niveau

 a) Bestem løsningen til ligningsystemet:

3x+4y=10

4x-3y=5

..... Jeg aner ikke hvordan jeg kommer igang med løsningen , så mange tak på forhånd til dem der kan svare hurtigst muligt, skal bruge det til imorgen :/ så tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt for eksempel de lige store koefficienters metode. Gang den første ligning med 4 og den anden ligning med 3, og træk ligningerne fra hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2011 af catqueen (Slettet)

3x+4y=10 og 4x-3y=5 ->

3x-10=-4y og 4x-5=3y ->

(3x-10)/-4=y og (4x-5)/3=y dvs.

(3x-10)/-4=(4x-5)/3 ->

3(3x-10)=-4(4x-5) ->

9x-30=-16x+20 ->

25x=50 ->

x=50/25 ->

x=2

denne værdi indsættes i en af ligningerne:

(4*2-5)/3 = y ->

y= (8-5)/3 ->

y= 3/3 .>

y=1


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.