Matematik

parameterfremstilling for tangent

17. februar 2011 af livan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal bestemme en parameterfremstilling for tangenten til banekurven i det punkt Q, der svarer til t = -2

Jeg får oplyst, at i et koordinatsystem i rummet bevæger et punkt P(x,y) sig, således at der til tidspunktet t gælder:

x = t2 + t

y = 3t - t3

banekurven skærer i andenaksen i punktene (0,0) og (0,-2)

Er der nogen, der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten skal gå gennem punktet (x(-2) , y(-2)) og have retningsvektoren (x'(-2) , y'(-2)). Opstil nu tangentens parameterfremstilling.

Det er i øvrigt den samme opgave, som du har kørende her https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=972652 og hvor du også har fået udførlig hjælp allerede. Der er ingen grund til at starte en ny tråd med den samme opgave. Fortsæt i stedet diskussionen i den gamle tråd.


Svar #2
17. februar 2011 af livan (Slettet)

ups, det kan jeg se nu... :)

jeg skulle ikke spørge om denne opgave, men en anden. Men godt det samme, da jeg har opdaget en fejl i denne opgave :(


Skriv et svar til: parameterfremstilling for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.