Fysik

Fysik, optik(strålegang)

20. februar 2011 af 1949 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har en opgave, hvor jeg har 3 materialer(glas, lys, vand), som en stråle går igennem, og jeg skal så finde ud af hvilke materialer der er a, b og c. Hvilket jeg ikke kan finde ud af.

Fra a - b, er:
indfaldsvinklen=21,3 og
brydningsvinklen 27,5
Og fra b-c, er:
indfaldsvinklen 27,5 og
brydningsvinklen 37,9

Relative brydningsforhold:
luft-vand=1,33
luft-glas=1,69

Jeg har brugt bølgeligningen(sin(i)/sin(b)=n12), for at finde brydningsforholdene, og har fået:
a-b=0,79
b-c=0,75
- Så luft må være stof c, da ingen af mine udregninger passer med de relative brydningsforhold jeg har fået oplyst, hvor indfaldsvinklen er luft.

*Hvordan kan jeg regne ud, hvor glas og vand er, det kan jeg virkelig ikke gennemskue.. Hvordan finder man forholdet mellem de to materialer?
- Hvis strålen gik fra b-a, har jeg fået brydningsforholdet 1,27 og fra a-b=0,79, men jeg ved jo ikke hvad brydningsforholdet fra vand-glas og glas-vand er..


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. februar 2011 af mathon

                      sin(θ1)·n1  =  sin(θ2)·n2

                      sin(θ1)/sin(θ2)  = n12 =  n2/n1


Svar #2
20. februar 2011 af 1949 (Slettet)

Tak. Hvordan ved man hvilket der er brydningsindeks 1 og 2? Kender den for vand(1,33) og det andet kan jeg finde, men jeg ved ikke hvad der er hvad i den første ligning.


Svar #3
20. februar 2011 af 1949 (Slettet)

 Nå, så altså: det første materiale(indfaldsvinklen, θ1) har brydningsindekset 2.


Skriv et svar til: Fysik, optik(strålegang)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.