Matematik

vækstrate...

20. februar 2011 af Gitse (Slettet)

Hej igen :)

Jeg har brug for hjælp til flg. opgave:

I perioden 1990-2000 var den årlige vækstrate i den udvundne vindenergi på verdensplan
24,6 %. I år 2000 var den udvundne vindenergi 10,4 GW.

a) Bestem den udvundne vindenergi i år 2007, når det antages, at den årlige vækstrate
efter år 2000 var 24,6 %.

Det oplyses, at den udvundne vindenergi i år 2007 faktisk var 94,1 GW.

b) Bestem den årlige vækstrate i den udvundne vindenergi i perioden 2000-2007 under
forudsætning af, at vækstraten er konstant. 

Altså er der en speciel formel for det eller ?

på forhånd tak: :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
20. februar 2011 af mathon

 a)

                        y = 10,4·1,246x

hvor
         y er den udvundne energi i GW
         x er antal år efter år 2000


Brugbart svar (3)

Svar #2
20. februar 2011 af mathon

 b)
          94,1 = 10,4·(1+r)7

          (1+r)7 = (94,1/10,4)

          1+r = (94,1/10,4)1/7

          r = p/100 = (94,1/10,4)1/7  -  1

          p = ((94,1/10,4)1/7 - 1) ·100


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2011 af Rathmann_ (Slettet)

hvor kommer p ind i billedet her?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2011 af mathon

Folkeskolelærdom:
                                         
            decimalbrøk = procenttal divideret med 100

                             r = p/100

    


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2012 af Hej2012 (Slettet)

y = 10,4·1,246x

Hvor kommer de 1,246 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2012 af mathon

@#5

                                          udgangspunkt               stigning                 efter stigning
          procent                           100                           24,6                         124,6

          decimalbrøk                    1,00                         0,246                        1,246


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2012 af Naso (Slettet)

Mathon, hvo får du 94,4 fra ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2012 af Naso (Slettet)

hvor*


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2012 af Naso (Slettet)

Når det er fra opgave formuleringen du har det fra men er det ikke lidt snyd og kigge videre i opgaven tænker jeg ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. januar 2015 af Golfdrengen2012 (Slettet)

Jeg sidder også lige og roder rundt i denne opgave, og jeg kommer frem til at b giver 37%, men i følge lærens facit skal det give 40%.

Jeg uddrager den 7. rod af ( 94,1 / 10,4)

Trækker 1 fra og ganger med 100.

Hvor går jeg galt i byen ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. januar 2015 af mathon

#10
            …din beregning er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. august 2022 af michael566

Nogle der ved hvordan man løser denne opgave i nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. august 2022 af Anders521

#12 Se her.


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. august 2022 af ringstedLC

#12

Nogle der ved hvordan man løser denne opgave i nspire?

Få snarest muligt styr på ligningsløsning o.a. med din CAS.

Her har du et par videoclips til det mest almindelige.


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. august 2022 af mathon

TI-nspire

                     \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{Ansl\aa ede model for }2000-2007\textup{:}&&f(x)=10.4\cdot 1.246^x\\\\& \textup{Antaget v\ae rdi i }2007\textup{:}&&f(7)=10.4\cdot 1.246^7=48.5\\\\\\ \textbf{b)}\\&\textup{beregnede, konstante v\ae kstrate:}&&94.1=10.4\cdot \left ( 1+r \right )^7\\\\&&&\textup{solve}\left (94.1=10.4\cdot \left ( 1+r \right )^7,r \right ) \end{array}


Skriv et svar til: vækstrate...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.