Matematik

Byggegrund

20. februar 2011 af Dising (Slettet)

Hej alle

jeg sidder med en opgave som jeg ikke kan løse. Er er nogle som kan hjælpe mig??

opgaven lydder´:

Der bygges et hus med en kælder. Denne kælder udgraves, og det oplyses, at rumfanget af udgravningen er . 214,04 m3

Under opgravning og transport får den opgravede jord større rumfang.
Hvor mange procent har den opgravede jord udvidet sig, når der bortkøres 32 vognlæs, og hver vogn har et rumfang på 8 m3?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2011 af NejTilSvampe

 32*8m3 = 256 m3

1 - 214,04 / 256 = 16,4%


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

# 1 er ikke korrekt.

Først skal du finde, hvor meget jord, der køres væk

32 læs á 8m3 = ?

Derefter skal du finde ud af, hvor stor en procent jordmængden er vokset i forhold til den oprindelige mængde:

((Ny mængde) / (oprindelig mængde) -1) * 100% = ?

- Endnu et eksempel på, at det er bedre at forstå tingene end at skrive af efter færdige "udregninger".


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2011 af SuneChr

Der spørges, hvor mange % den opgravede jord ( = 214,04 m3 ) har udvidet sig ( til 32 * 8 m3 ).

Derfor må udvidelsen  r være:    214,04 * ( 1 + r )  =  32 * 8   ⇔  1 + r  =  1,1960

   ⇔  r  =  0,1960  ⇔  r   =  19,60%


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Det er nemlig korrekt ;-)


Skriv et svar til: Byggegrund

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.