Matematik

Reducér!!!

21. februar 2011 af Rebecca001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

  Hvordan reducerer jeg de to: 

2x(x+y)-(x+y)^2     &      3mp

                               -----------------         --------> Divisionstegn                                    mp+mh  

Skriv venligst på en overskuelig måde der er til at forstå og ikke kludret :) På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

1.

Der er en fælles faktor du kan sætte uden for parentes til at begynde med

Du kan også bare gange parenteserne ud (brug kvadratsætningen på den ene af dem)

2.

Forkort den fælles faktor ud ;-)


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. februar 2011 af mette48 (Slettet)

2x(x+y)-(x+y)^2  sæt (x+y) udenfor parentes

3mp/(mp+mh) sæt m uden for parentes i nævneren og forkort med m i tkller og nævner


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. februar 2011 af AskTheAfghan

      2x(x+y)        -       (x+y)2                  =

      2x2+ 2xy      -   (x2 + 2xy + y2)        =

      2x2+ 2xy     -      x2 - 2xy - y2          =

                     x2 - y2         eller       (x + y) * (x - y)
___________________________________________

    3mp       /   (mp+mh)        =

    m*(3p)   /     m*(p+h)        =

      3p       /       (h+p)


Svar #4
21. februar 2011 af Rebecca001 (Slettet)

 ok, tusind tak. Altså jeg har også fået den til helt de samme udregninger men det er resultatet jeg ikke forstår. For hvad med 2-tallet i 2x^2??? jeg kan nemlig godt se at 2xy går op med hinanden.. forstår bare ikke resultatet...


Brugbart svar (2)

Svar #5
21. februar 2011 af NejTilSvampe

#4 - okay så du er med på at 2xy går op med hinanden så lad os se bort fra dem. Du har

2x^2 - x^2 - y^2 

sæt x^2 uden for en parentes

x^2 *(2-1) - y^2 

x^2 - y^2 

lige som at  2a - a = a  så er  2x^2 - x^2 = x^2


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er præcis samme opgave, som du også har kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=974707 , hvor du også har fået opgaven løst. Der er vel ingen grund til at oprette den samme opgave i en ny tråd.


Svar #7
21. februar 2011 af Rebecca001 (Slettet)

 Tusind tak for det forrige svar. DET ER BRUGBART OG TIL AT FORSTÅ! Til dig Andersen synes jeg det er pænt af ham at hjælpe men var meget forvirrende for sådan én som mig. Bebrejder kun mig selv. Så prøvede jeg at spørge indtil det forvirrende spørgsmål hvad han mente og da svarede han ikke, så det kunne jeg desværre ikke vente på :( 

Men alting endte lykkeligt for jeg forstår det nu!!! :D


Skriv et svar til: Reducér!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.