Matematik

f(x) ?

21. februar 2011 af lysa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej,

jeg sidder med en matematikaflevering, hvor jeg er stødt på opgaven:

Lad f være funktionen bestemt ved
f (x) = (5/6)x + 2

Sæt y = f(x) og beregn f (− 18) og f (60).

Løs ligningen f (x) = 12.

Jeg har set f(x) før, men jeg vedærlig talt ikke hvordan jeg skal gribe opgaven an. 

Håber I kan hjælpe...

På forhånd tak,

Lisa


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

Det er nu meget simpelt. f (60) betyder, at du i funktionsudtrykket indsætter 60 på x's plads. Ved f(x) = 12 sætter du funktionsudtrykket lig med 12, og beregner x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Bare gør, som der står og indsæt så dine værdier ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Formuleringen y = f(x) udtrykker, at y er en funktion af x . I udtrykket f(x) = (5/6)x + 2 gives forskriften for denne funktion, dvs. den nøjagtige opskrift på, hvorledes y = f(x) skal beregnes, når man kender x. Brug dette til at beregne f(-18) og f(60), dvs. indsæt x = -18 i funktionens forskrift og beregn y. Tilsvarende for x = 60.

Løs til sidst ligningen f(x) = 12, dvs løs ligningen (5/6)x + 2 = 12 .


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. februar 2011 af mette48 (Slettet)

f (x) = (5/6)x + 2

Sæt y = f(x) og beregn f (− 18)

f(-18)=(5/6)*(-18)+2 = -15+2 = -13

-18 indsættes i stedet for x og der regnes ud

f(x)= 12

12 indsættes i stedet for f(x)

12=(5/6)x+2

derved fremkommer en ligning, som løses

10=(5/6)x

x=12


Svar #5
21. februar 2011 af lysa (Slettet)

 Tak alle (:

Rart at det går så hurtigt :) Nu kan jeg vist godt :)

Lisa


Skriv et svar til: f(x) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.