Matematik

Parameterfremstilling

21. februar 2011 af lemu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har problemer med en opgave: Der er givet en trekant med vinkelspidser A(-2,2), B(8,-2) og C(4,6).
Bestem en parameterfremstilling for mb

Er der en der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Medianen mb går fra punktet B til midten af den modstående side, dvs. midten af liniestykket AC . Bestem koordinaterne til midtpunktet af AC, og opstil ligningen for linien gennem B og dette midtpunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2011 af mathon

tegn det

                    mb's skæringspunkt D med AC er
                                                                                     D((4+(-2))/2,(6+2)2) = (1,4)

                    mb kan beskrives
                    som
                                                                                     (x,y) = OB + t·BD

                                                                                     (x,y) = (8,-2) + t·((1-8),(4-(-2))

                                                                                     (x,y) = (8,-2) + t·(-7,6)


Svar #3
21. februar 2011 af lemu (Slettet)

Tak fordi du gider at hjælpe mig.

Nu har jeg beregnet punktet til midten af AC som er (1,4) og har tjekket (via en tegning) at det er rigtig. Men nu forstår jeg ikke hvad jeg skal fordi linjen er ikke vinkelret på linjen AC??

Håber du kan hjælpe mig lidt mere :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nu kender du to punkter, nemlig B(8 , -2) og midtpunktet D(1 , 4), som linien skal gå igennem. Vektoren BD er så en retningsvektor for linien, og linien skal gå gennem B.


Svar #5
21. februar 2011 af lemu (Slettet)

Okay nu forstår jeg, så ikke lige det andet svar som var skrevet :) Tak for hjælpen begge to :)


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.