Fysik

orbit BA mekanik opgave 17

21. februar 2011 af askek91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej portal! jeg har problemer med disse to opgaver:

-17

golfspiller kaster bold lodret op i luften med hastighed 2,8m/s

hvor højt op i luften kommer kuglen?

hvor lang tid går der før bolden er tilbage hos golfspileren?

kan det passe at jeg skal  bruge v^2-v0^2=2*a*(s-s0) ?

jeg forstår det ikke helt, men det er det eneste jeg kan finde på, hvor tid ikke er en faktor, jeg kan bare ikke finde ud af hvad jeg skal bede lommeregneren solve sig frem til, kommer der ikke en ubekendt på begge sider af lighedstegnet?

og hvad med tyngdeaccelerationen?

Jeg er helt lost mht. anden halvdel af opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2011 af TorbenA (Slettet)

a) Ja, Sæt v=0, v0=2,8 m/s, a=-9,82 m/s2 og s0=0. Så finder du s til det tidspunkt, hvor v=0, dvs. i toppunktet.

b) Brug s = v0t + ½at2 + s0 og indsæt s=0 og resten som ovenfor. Så får du en 2. grads ligning med t som ubekendt. Vælg den rigtige løsning.


Skriv et svar til: orbit BA mekanik opgave 17

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.