Matematik

Hjælp (:

23. februar 2011 af katjaARP (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Brøk til procent:

1 1/4 = ?

Brøk:

5/6 ÷ 1/3 = ?

(8+a) (8-a) = ?  

 Skal lige sige, at det sidste ikke er en brøk.

Tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2011 af Duffy

Hvorfor står den så opført under overskriften Brøk ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2011 af 8520 (Slettet)

til den sidste.

dette kalder man for en to leddet størrelse.

kig efter på hvordan jeg gør her.

først siger jeg.

8*8=64

8*(-a)= -8a

a*8=8a

a*(-a)=-a2

 så du får et resutat der hedder: 64-8a+8a-a2

og som du kan se så går -8ag 8a ud med hinanden altså de bliver til 0 så du ender med at få et resultat der hedder a2+64


Svar #3
23. februar 2011 af katjaARP (Slettet)

 Fordi jeg ikke ved hvordan det hedder på danskt :b

Tak for det. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Meningen med den tredie opgave er jo nok, at hun skal vise, at hun kan sætningen "To tals sum gange samme to tals differens er lig med kvadratet på det første tal minus kvadratet på det andet tal".

I dette tilfælde altså: (8+a) * (8-a) = 82 - a2.

Det kommer også til eksamen - !


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. februar 2011 af mette48 (Slettet)

#2

du har tabt minusset foran a2 da du skrev sidste linie

så du ender med at få et resultat der hedder -a2+64


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Brøk til procent:

pro cent betyder pr 100, du skal lave brøken om til 100dele

1 1/4 = 100/100+ 25/100 (forlænget med 25) = 125/100 =125%

Brøk:

5/6 ÷ 1/3 = ?   forlænger til fællesnævner 6

5/6 - 2/6 =3/6 forkorter med 3 til 1/2


Skriv et svar til: Hjælp (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.