Matematik

Rente spørgsmål

24. februar 2011 af casperl92 (Slettet)

Karsten indsætter 14000 kr på en konto til en fast rente på 4,0% p.a. Pengene står på kontoen i 4 år hvorefter banken ændrer renten. Karsten har glemt hvad den nye rente er, men kan konstatere at efter 1 år med den nye renter står der 16902 kr på kontoen.</o:p>

 </o:p>

Hvor mange penge var der på kontoen efter 4 år?</o:p>

 </o:p>

Hvad var renten det sidste år?    </o:p>


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2011 af mathon

                    K4 = 14000·1,044  =

...

                    K5 = 14000·1,044·(1+r) = 16902

                   1+r = (16902/14000)·1,04-4

                    r = (16902/14000)·1,04-4  -  1


Skriv et svar til: Rente spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.