Matematik

sandsynlighed.. AARRGGHHH!!

10. maj 2005 af @2345 (Slettet)
I en pose ligger 6 kugler, og enhver af disse er enten rød eller grøn. På tilfældig måde udtages 4 kugler

1) bestem sandsynligheden for 3 røde og 1 grøn kugle, når der er 3 røde og 3 grønne kugler i posen.

--> Her har jeg sagt X="antal røde" X~b(3,½)-fordelt, er det korrekt?
I så fald findes sandsynligheden vel bare som P(X=3)


2) bestem hvor mange kugler ud af de 6, der skal være røde, for at hændelsen 3 røde kugler og 1 grøn kugle er mest sandsynlig

Her har jeg sbsolut ingen ide. Tænkte på at opskrive sandsynligheden generelt udtrykt ved antallet af røde, men kan ikke gøre det

Svar #1
10. maj 2005 af @2345 (Slettet)

ingen?

Svar #2
10. maj 2005 af @2345 (Slettet)

nej? Det er opgave 6.030 i bogen "eksamensopgaver i matematik" - 3-årigt højniveau

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvis du skriver din e-postadresse, så skal jeg sende dig en besvarelse ...

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Undskyld det sene svar.

Det er længe siden jeg har beskæftiget mig med parametriseret kurver, så det kan godt være at der nogle smarte "tricks", som jeg ikke kan huske længere, men her er et forslag:


Du ved, at

(x(t), y(t)) = (t^3-t, 2t^2-t-1) =>

(x'(t), y'(t)) = (3t^2-1, 4t-1).

Nu finder du så minimumsværdien for y:

y'(t) = 0 => t = 1/4.

Husk at argumenter for, at dette faktisk er minimum for y. Ved at indsætte den fundne t-værdi, fås følgende:

y(1/4) = ... = -9/8.

For at få hele banekurven til at ligge over x-aksen, skal du altså "skubbe" den 9/8 på ad y-aksen. Dette giver en banekurve, der kan beskrives ved

(x(t), y_2(t)) = (t^3-t, 2t^2-t+1/8).

Da hele denne banekurve (som jo naturligvis indeslutter en punktmænge med samme areal som den oprindelig banekurve) ligger over x-akse, kan du nu bruge den formel, du omtaler i #5.

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Fuck ... forkert tråd ... sorry.

Svar #6
11. maj 2005 af @2345 (Slettet)

[email protected]

Hvis du mener #3, altså at det var til dette spørgsmål?

Svar #7
11. maj 2005 af @2345 (Slettet)

.

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2005 af thomas88 (Slettet)

1) bestem sandsynligheden for 3 røde og 1 grøn kugle, når der er 3 røde og 3 grønne kugler i posen

Man kan også sige, at spørgsmålet er hvad chancen er for at trække 3 røde, da den sidste bold nødvendigvis må være grøn:

(1/2)*(2/5)*(1/4)*100%= 5%

2) Der skal selvfølgelig være flest røde. Vi gætter lidt:

5 røde og en grøn
(5/6)*(4/5)*(3/4)*(1/3)=16,67%


4 røde og 2 grønne
(4/6)*(3/5)*(2/4)*(2/3)*100%= 13,33%

Svaret er så 5 røde og 1 grøn, da der jo skal være en grøn bold.

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Det er nu ikke rigtigt, det du skriver i #8.

Skriv et svar til: sandsynlighed.. AARRGGHHH!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.