Kemi

Butansyrens Kaliumsalt

26. februar 2011 af 400m=43.18sek (Slettet)

1)Beregn pH i en 0,05M opløsning af butansyre, idet pKs=4,82 for butansyre. 

2)Beregn pH i en 0,05M opløsning af butansyrens kaliumsalt?

Jeg har regnet opgave 1, men kan ikke få hul på opgave 2. 

Håber der er nogle kloge hoveder, der kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2011 af PoKulaKi (Slettet)

butansyres kaliumsalt er butansyre den korresponderende base til butansyre.


Svar #2
27. februar 2011 af 400m=43.18sek (Slettet)

Ok.

Er den korresponderende base til en svag syre ikke en stærk base?

Kan pH så regnes som pH=-log(0,05). Da den er fuldt ioniseret?


Skriv et svar til: Butansyrens Kaliumsalt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.