Kemi

Sur eller basisk?

26. februar 2011 af MiaKon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder man ud af om en opløsning er sur eller basisk? fx. en opløsning med [OH] = 0,004 M ? Gerne med GOD forklaring :D Tak på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2011 af mitjilo (Slettet)

hvis du har en kemi B isis, står der en formel mellem PH og [OH]^3 eller lign.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2011 af mathon

                     pOH = -log([OH- ]) = - log(0,004) = 2,4

ved 25ºC
                     pH = 14 - pOH = 14 - 2,4 = 11,6


Svar #3
26. februar 2011 af MiaKon (Slettet)

er det pOH = -log[OH-] ? ellers ved jeg ikke hvilken formel jeg skal bruge :s


Svar #4
26. februar 2011 af MiaKon (Slettet)

Ahhhh mange tak! :D


Skriv et svar til: Sur eller basisk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.