Matematik

ligninger x-4x+8=-5x

26. februar 2011 af detersjovt (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 x-4x+8=-5x

hvordan regner man den ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2011 af mitjilo (Slettet)

 x-4x+8=-5x

du rykker x på den anden side ved at plusse på begge sider

x-4x+8+5x=-5x+5x

det modsatte gør du med 8

x-4x+8+5x-8=-5x+5x-8

du forkorter

2x=-2
di dividerer med 2

x=-1


Svar #2
26. februar 2011 af detersjovt (Slettet)


Svar #3
26. februar 2011 af detersjovt (Slettet)

 i føgle min facit liste er det ligmed -4

jeg vil vide hvordan man regner det ud


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er ikke løst korrekt. Linien

x-4x+8+5x-8=-5x+5x-8

reduceres jo til

2x = -8, hvoraf

x = -4 ,

så facitlisten er korrekt.

Man kan altid tjekke, om en løsning er korrekt ved at gøre prøve: man indsætter den fundne løsning i den oprindelige ligning, og efterviser, om de to sider i ligningen giver samme resultat; løsningen skal jo passe i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2011 af mitjilo (Slettet)

 nå ja ^- ^'


Skriv et svar til: ligninger x-4x+8=-5x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.