Matematik

forskrift i en potensfunktion

27. februar 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg er nu lidt i tvivl om min udregning 

Jeg får udgivet funktionen = W(L)= b*L ^a 

Herefter skal jeg bestemme forskrift for W, når der oplyses, at W(7,1)=5,5 og W(14,3)=58,4 

Jeg går nu ud fra at det er en potensfunktion .. 

a= log(y2)/log(y1) / log(x2)/log(x1) 

a= log(58,4)/log(5,5) / log(14,3) / log(7,1) 

a= 1,76

b= y1 / x1 ^ a 

b= 5,5 / 7,1 ^ 1,76 

b= 0,175

Er jeg nu helt gal på den? 
 



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af keg (Slettet)

jeg får a=3,375 på flg.måde:

58,4/5,5 = (b*14,3a)/(b*7,1a)

og ved at benytte lidt potensregneregler

 skulle det give ovennævnte res.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2011 af mathon

          W(L) = b·La     a>1

         W(L2)/W(L1) = (L2/L1)a

         58,4/5,5 = (14,3/7,1)a

         ln(58,4/5,5) = ln(14,3/7,1)·a

         a = ln(58,4/5,5)/ln(14,3/7,1) = 3,3743

         b = W(L)·L-a = 5,5·7,1-3,3743 = 0,007378

.

        W(L) = 0,007378·L3,3743

        


Svar #3
27. februar 2011 af studerende20 (Slettet)

 Jeg forstår det bare ikke for vi har fået udleveret et ark med følgende formler til at bestemme a og b i en potens funktion 

a=( log(y2) / log (y1)) / (log(x2) / log(x1)) 

b= y1 / x1 ^a


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2011 af Hoejtved (Slettet)

 tag din telefon :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2011 af mathon

#3

 

                        a =( log(y2) - log (y1)) / (log(x2) - log(x1))  = log(y2/y1)/log(x2/x1) = ln(y2/y1)/ln(x2/x1)

                        b = y1 / x1a = y1·x1-a

   hvoraf du ser,
   at det netop er den formel, som er anvendt         

...         
                                                       (du havde et par tastfejl, som måske er ansvarlige for miseren)


Svar #6
27. februar 2011 af studerende20 (Slettet)

 hm jae okay.. men hvorfor skriver bliver det til " ln " når man skal beregne a ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2011 af mathon

   det behøver du heller ikke,
    hvis du bedst kan huske
                                                             a =  log(y2/y1)/log(x2/x1)


Svar #8
27. februar 2011 af studerende20 (Slettet)

 Åh nu kan jeg se fejlen, jeg må have tastet det forkert ind så.. tak skal du have


Skriv et svar til: forskrift i en potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.