Kemi

Termodynamik

27. februar 2011 af elissa92

Jeg skal til at bruge Van´t Hoffs ligning, der siger:

In K = -ΔHθ / R * 1/T + ΔSθ/R

Men hvilken enhed skal standardentalpien og standardentropien have?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2011 af mathon

        J/mol


Svar #2
27. februar 2011 af elissa92

Mener du kJ/ mol eller J/(mol*K) ?


Svar #3
27. februar 2011 af elissa92

For normalt har standardentalpien enheden kJ/mol og standardentropien har enheden J/(mol*K), derfor bliver jeg i tvivl om hvilken enhed, jeg skal bruge for at beregne ligevægtskonstanten vha. Van´t Hoffs ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2011 af mathon

sorry
               [ΔSθ] = J/(mol·K)


Svar #5
27. februar 2011 af elissa92

Okay, så det er den enhed, jeg også skal bruge for ΔHθ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2011 af mathon

nej
            [ΔHθ] = J/mol


Svar #7
27. februar 2011 af elissa92

Så jeg bruger to forskellige enheder, ved beregnelsen af ligevægtsloven?


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.