Matematik

Asymptote kan x = 0 ?? eller ^1

27. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 Hej

skal finde en asymptote for følgende 

h(x) = (x - 2 / x)^2 

= x ^2 + 4 / x^2 

= 1 eller 1^2


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2011 af SuneChr

Funktionen, polynomiumsbrøken, h(x) har to asymptoter:  x = 0 (altså y-aksen)  og  y  =  1.

Højestegraden af tælleren er lig med højestegraden af nævneren og koefficienterne til disse er ens, nemlig 1.

Skrå asymptote vil ikke forekomme, når disse betingelser er tilstede.


Svar #2
27. februar 2011 af natasjah (Slettet)

Tak for forklaringen


Skriv et svar til: Asymptote kan x = 0 ?? eller ^1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.