Matematik

Gør rede for, at...

27. februar 2011 af CM_JJ (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej :)

Jeg sidder med en opgave der lyder følgende:

Figuren viser et lodret snit ABCD gennem en kanal, hvis tværsnit har form som et trapez-

Arealet af kanalens tværsnit T af vinklen v, hvor v måles i radianer og
0<v≤pi/2

a) Gør rede for, at 
T(v)=8*sin(v)+4sin(v)cos(v)

På figuren er der indsat længder af de forskellige sider af tapezen:

de to skå sider (BA) og (CD) = 2m
den korteste langside (AD)= 4m

trapezen ligger med den korteste side nedad, hvor de to skrå sider går op og mødes med to "vægge" der ikke skal regnes med. vinklen v er vinklen mellem skråsiderne og jorden mellem ""væggene" og de to de to ender på den korteste langside. 

Jeg er i tvivl om hvordan man gør rede for dettte.. Skal jeg bruge formlen for arealet af en trapez? som er A=1/2*h*(a+b)

Håber I kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
27. februar 2011 af CM_JJ (Slettet)

 Mange tak :)


Skriv et svar til: Gør rede for, at...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.