Matematik

Hjælp med en ligning - haster

27. februar 2011 af HOTNOT (Slettet)

Hej folkens :)

Jeg har nogle ligninger for til imorgen, og der er lige en jeg ikke kan finde ud af! Her er den:

x - 4x + 8 = -5x

Help me please har gjort et forsøg men mere kan jeg ikke finde ud af:

x - 4x + 8 = -5x

x - 4x + 8 - x = -5x - x

4x + 8 - 8 = -5 - 8


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er ingen grund til at starte den samme opgave i en ny tråd. Du har lige fået hjælp i den anden tråd.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=978516 


Svar #2
27. februar 2011 af HOTNOT (Slettet)

Det har du ret i, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2011 af FrederikkeFava (Slettet)

Jeg har prøver at løse den, jeg er ikke sikker på det er rigtigt men jeg ved at du laver 2 fejl i det du laver.

-5x-x er -6x og ikke -5.

Og

når du fjerne et x så bliver x-4x til -4x og ikke 4x, da minus hænger sammen med 4x og ikke x.

Mit svar ville være:

x-4x+8=-5x

x-4x+8-x=-5x-x

-4x+8=-6x

-4x+8-8=-6x-8

-4x=-6x-8

-4x+6x=-6x-8+6x

2x=-8

2x/2=-8/2

x=-4

Håber du kan følge med i hvad jeg har gjort :)

Håber du kunne bruge svaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2011 af AMelev

Generelt er det lettest først at reducere så meget som muligt på de to sider af =.

x-4x+8=-5x ⇔ (Reduktion på venstreside: x - 4x = -3x)

-3x + 8 = -5x ⇔ (+ 5x -8 på  begge sider)

2x = -8 ⇔(/2 på begge sider)

x = -4


Skriv et svar til: Hjælp med en ligning - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.