Fysik

Bungy Jump Fysik

28. februar 2011 af ccmeplx (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Jeg sidder med en opgave som jeg er blevet lidt i tvivl om. Det omhandler fysik, den lyder:

Bestem den højde en bungyjump øvelse skal sættes i gang fra for at bungyjumperen ikke rammer jorden. Jeg kender fjederkonstansten, samt vægten på personen. men ved ikke hvordan jeg skal regne det ud.

 Har også lidt problemer med denne opgave:

Bestem tabet i mekanisk energi fra springets start til det laveste punkt under springet

Håber i kan hjælpe. 


Svar #1
28. februar 2011 af ccmeplx (Slettet)

Nogen som vil hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

du kigger på den resulterende kraft i det nederste punkt under springet. du får derfor

F_res = mg - kx 

som omformes til

kx = mg

og den deformerede strækning lyder derfor

x = mg/k

derefter lægger du længden af elastikken til og du får højden

i opgave 2 skal du beregne den mekaniske energi i top og i bund, men husk at den potentielle oplagrede energi ved bunden er Epot = 1/2 kx^2


Svar #3
02. marts 2011 af ccmeplx (Slettet)

 Jeg får højden i opgave 1 til 44cm, det passer ikke rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 kan du ikke give nogle af oplysningerne om masse osv, så er det nemmere for mig at hjælpe :)


Skriv et svar til: Bungy Jump Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.