Kemi

Hjælp til pH

28. februar 2011 af MiaKon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Til en liter vand opløses 0,4 gram magnesiumhydroxid. Hvad bliver pH?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Har du et bud selv?


Svar #2
28. februar 2011 af MiaKon (Slettet)

Ja det er derfor at jeg skriver her :o) Ej, jeg ved godt pH = -log[H3O+]

Men hvis jeg ikke får oplyst hvad H3O+ er? Hvordan gør jeg så? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hvis jeg nu nævner tallet "14", leder det dig så på vej?


Svar #4
28. februar 2011 af MiaKon (Slettet)

Skal jeg så finde pOH istedet, og minus det med 14 for at finde pH?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Præcis, præcis. Hvad er formlen for pOH?


Svar #6
28. februar 2011 af MiaKon (Slettet)

pOH=-log[OH-] men jeg får heller ikke oplyst hvad OH- er, hvordan finder jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Så tillader jeg mig at spørge: Hvad er molekylformlen for magnesiumhydroxid?


Svar #8
28. februar 2011 af MiaKon (Slettet)

Har det noget at gøre med Mg^2OH-   ? eller er det helt hen i hegnet?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. februar 2011 af Gmudi (Slettet)

 Den bliver jo mere basisk..


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Magnesiumhydroxid = Mg(OH)2 hvilket betyder, at for hver ene magnesiumhydroxid-molekyle er der 2 OH-grupper, og at for hvert mol magnesiumhydroxid er der 2 mol OH.

Kan du finde ud af, hvor meget OH (i mol) du rent faktisk har tilsat vandet ud fra de oplysninger du giver?


Svar #11
28. februar 2011 af MiaKon (Slettet)

Okay, you lost me.. Tak for hjælpen, men jeg tror at jeg opgiver denne opgave..


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hva?

Tænk dig om. Hvad består magnesiumhydroxid af?


Svar #13
28. februar 2011 af MiaKon (Slettet)

metalhydroxid?


Brugbart svar (1)

Svar #14
28. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Ikke hvad det er. Hvilke stoffer, det er sammensat af. Har du nogensinde hørt om magnesium som grundstof?


Svar #15
28. februar 2011 af MiaKon (Slettet)

Ja, nr 12, gruppe 2, periode 3, atommasse 24,31.. ? Eller er det, det med 2, 8, 2 elektroner i hver skal?


Brugbart svar (1)

Svar #16
28. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det er ligegyldigt med elektronerne. Jeg er sådan set ligeglad med, hvordan magnesium er bygget op, jeg skulle bare vide at du kendte til det. Det indgår i det stof du starter med at nævne.

Det var så forklaringen på, hvorfor magnesium indgår i navnet "magnesiumhydroxid" - Hvad er hydroxid for noget?


Svar #17
28. februar 2011 af MiaKon (Slettet)

Okay, jamen det er et negativt ladet ion med formel OH- ?


Brugbart svar (1)

Svar #18
28. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jep. Og du skulle beregne pOH, ikke? Kunne dette muligvis beregnes ud fra, at du ved hvor meget magnesiumhydroxid og dermed hvor meget OH der er tilsat til den ene liter vand?


Svar #19
28. februar 2011 af MiaKon (Slettet)

Ah okay.. Mange tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #20
28. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Altså:

Du ønsker at beregne pOH. Formlen for pOH har du skrevet op: pOH = -log([OH-])

[OH-] er koncentrationen af OH- i opløsningen. Har du en formel til at beregne koncentrationen af OH- ud fra de oplysninger du har fået?
 


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.