Kemi

hjælp haster

01. marts 2011 af loreall (Slettet)

Heej er der nogle der kan hjælpe mig med, denne opgave..

pH i 0,0100 M eddikesyre.?pH = 0.5*(4.76 - log0.0100 ) ?pH = 3.38
Beregn derefter [H3O+], [CH3COO-] og [CH3COOH].?[CH3COO-] ¨??

hvordan beregner jeg det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2011 af krabertel (Slettet)

                      CH3COOH + H2O --> CH3COO- + H3O+

Start:              0,0100 M        -                o               o

Ligevægt:    (0,0100 M)-x      -                x                x

Udfra ligevægtsbrøken ved man:


(([CH3COO-]*[H3O+])/([CH3COOH]*[H20])) = Ka for eddikesyren

Vi ved (eller finder) at Eddikesyre har en pKa på 4,75 ved 25 grader celsius. => Ka = 10^(-4,75)

(x^2)/((0,0100-x)*1)) = 10^-4,75

Når man har løst den, så kender man koncentrationen af H3O+ (x).

pH er herefter -log(H3O+) eller -log(x)

[H3O+] = x

[CH3COO-] = x

[CH3COOH] = 0,0100-x





 


Skriv et svar til: hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.