Studievejledning

hvem er glad for at de tog hf?

01. marts 2011 af mzmmo (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej som overskriften også siger hvem er glad for at de tog hf? altså jeg overvejer lidt at tage hf efter 10 kl..og til den tid er jeg 17 år, når jeg starter på hf, og er der nogen ,som er glade for at de tog hf, og er de eksaminer svære når man skal afslutte sin første og andet år ... :) håber i kan give mig nogle gode råd om det og forresten jeg overvejer også at være farmakonom det  er min drøm indtil videre..  : D


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. marts 2011 af lenaa (Slettet)

Jeg er glad for at jeg tog HF :-). Eksaminer er ikke ret svære, men du skal bare tage noter i timerne, NOTER NOTER NOTER. De hjælper dig meget til eksaminer. Jeg fik 12,12,02,4 i min eksaminer 1 år. Det vigtigste er, at du består. HF er lidt hård. Fx mange timer og mange afleveringer. :-(. Men du kommer ikke til at fortryde det.  :-)  Held og lykke


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. marts 2011 af Pernille-N (Slettet)

Jeg fortryder bestemt heller ikke, at jeg tog HF, men jeg kunne også drage fordel af strukturen, da jeg er god til eksamener, selvom jeg til tider ikke er så aktiv i timerne.

Hej.

Det er lidt hårdt at skulle til mange eksamener på en gang -særligt 2. år, men til gengæld behøver du ikke gå så meget op i hvilke karakterer, du får i løbet af året. Det er dog altid en god ide at anstrenge sig igennem året, da det forbedre dine chancer for at opnå en god karakter til eksamen.

Det er selvfølgelig en subjektiv oplevelse, om eksamerne er svære. Det var en hård tid ja, men for mig var de fleste eksamener overkommelige, men har aldrig været gode venner med matematik, så den eksamen synes jeg (naturligt nok) var svær. Men eksamener kan man jo ikke undgå ligegyldigt hvilken uddannelse, man vælger.

Jeg vil gætte på, at vi på HF havde nogenlunde det samme antal timer og afleveringer, som de andre gymnasiale uddannelser.

Det der, for mig, var det vigtigste i forhold til at vælge HF var, at uddannelsen er mere komprimeret og kun tager 2 år, for jeg havde i forvejen brugt et par "fjumreår".  

Held og lykke med studievalget.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2011 af Pernille-N (Slettet)

Ups. "hej" blev vidst malplaceret, men det forstyrrer da heldigvis ikke meningen :P


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2011 af lenaa (Slettet)

hehehe :-D


Svar #5
01. marts 2011 af mzmmo (Slettet)

tusind tak for svarene for alle siger bare til mig lad være med at tage hf for man skal gå op i alt men helt ærlig når jeg tænker på det så hvis jeg nu tager stx så får jeg lavere årskaraktere og hvis jeg tager hf måske nogenlunde karaktere så jeg tror faktisk at det er  det bedste for mig men jeg skal bare vise hvad jeg kan i 10 kl til lærerne håber bare på at jeg bliver egnet.... og kom endelig med flere erfaringer og råd tak for jeg bliver rigtig glad når jeg hører at nogen er glad for at de tog hf :-D


Brugbart svar (3)

Svar #6
01. marts 2011 af lenaa (Slettet)

Det skal nok gå :-) Du vil også blive glad for det.


Brugbart svar (2)

Svar #7
04. marts 2011 af eksamenshajen (Slettet)

Du skal bare være opmærksom på, om de udbyder de fag du skal bruge for at komme ind på farmaconom-uddannelsen. Ellers skal du nemlig supplere op bagefter (men det er der jo mange der gør).


Svar #8
04. marts 2011 af mzmmo (Slettet)

nejnej der står bare at man skal have en gymnasial uddannelse, men jeg ved ikke helt præcis hvilke fag man skal have???

for der står ikke noget om det :S


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. marts 2011 af Djemba (Slettet)

Jeg er også utrolig glad for at jeg valgte HF. Det er som skrevet helt rigtigt, at der på anden år er mange eksamener, men man kan ikke undgå at blive ret så trænet i at gå til eksamen.

Folk på HF er typisk lidt ældre og det kan også mærkes på(en del) folk at de allerede er blevet voksen og det min erfaring at den modenhed hurtigt smitter af på de lidt yngre elever. Jeg vil umiddelbart tro at niveauet på HF er noget lavere, til gengæld udlignes det nok af lektiebyrden og antal eksamener. 


Brugbart svar (1)

Svar #10
05. marts 2011 af eksamenshajen (Slettet)

#8

sakset fra www.uddannelsesguiden.dk

For at blive optaget på farmakonom skal du have en af følgende eksaminer:

•studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere teknisk eksamen (htx), højere handelseksamen (hhx) eller eux


•særligt hf-forløb for fremmedsprogede (GIF)


•social- og sundhedsuddannelsen (trin 2) med dansk C og naturfag C samt engelsk D


Der er altså ikke nogle specifikke adgangskrav ud over de almindelige hf fag. Hvis du vil være farmaceut skal du dog have mat a, fysik b og kemi b, så vidt jeg ved. Men hvis du bare vil være farmakonom, er det ikke så svært.


Svar #11
05. marts 2011 af mzmmo (Slettet)

takker :D


Brugbart svar (1)

Svar #12
05. marts 2011 af eksamenshajen (Slettet)

:0)


Skriv et svar til: hvem er glad for at de tog hf?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.