Matematik

eksponentiel vækst opgaverbestem a og b

01. marts 2011 af 27langkilde50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle , sidder med nogle opgaver omkring eksponentiel vækst og kan ikke huske alt omkring dette.

Har en opgave, som burde være meget simpel, men kan ikke helt gennemskue det da det er længe siden jeg har løst sådan en opgave:

f(x)=b*ax
f(4)=3
T2=4

Bestem a og b

Det er T2 jeg ikke helt er med på.. ved at det er en fordoblingskonstant, men kan ikke helt huske hvad det betyder eller hvordan man bruger den til at finde a og b med..


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2011 af Isabisa (Slettet)

 T2 = log(2)/log(a)

Isolér a når T2 = 4


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2011 af mathon

                               f(x) = b·2t/T2   og

                               3 = b·23/4

                               b = 3·2-3/4 = 0,594604

                               f(x) = 0,594604·(21/4)t = 0,594604·1,18921t


Svar #3
01. marts 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 log(2)/log(a)=4       =>    log(2)=4*log(a)      =>        ??

Hvordan isolere man a her ? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2011 af mathon

         log(a) = log(2)/4

         a = 10log(2)/4 = 1,18921


Svar #5
01. marts 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

#4

Opgaven er godt nok uden hjælpemidliger så ville jo aldrig kunne komme frem til det resultat..

hmm.. hvor har du så 10 fra?


Skriv et svar til: eksponentiel vækst opgaverbestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.