Matematik

Monotoniforhold - bestemmelse af k

02. marts 2011 af pleione (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa,

er der nogen som kan hjælpe mig med bestemmelse af tallet k i funktionen f(x) = x3 + kx - 2x +5. Funktionen har lokalt minimum i x = 1. Jeg har siddet hele formiddagen med den og kan altså ikke finde ud af at bestemme k, som er et reelt tal.


Brugbart svar (3)

Svar #1
02. marts 2011 af mathon

ekstremum kræver
                                   f '(xo) = 0

                                   3xo2 + k - 2 = 0

                                   3·12 + k - 2 = 0

                                   k = 2 - 3 = -1


Svar #2
02. marts 2011 af pleione (Slettet)

Åh det var da indlysende. Hvor dumt at bruge hele formiddagen på det.

Du har været super hjælpsom. Tak skal du have :-)


Skriv et svar til: Monotoniforhold - bestemmelse af k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.