Matematik

Ugrupperet observationssæt - hjælp!

02. marts 2011 af ackaturbo (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej!

jeg har lidt problemer, med en opgave vi har fået for.

Nogle som vil hjælpe mig? - opgaven er vedhæftet som PDF fil

På forhånd, tak!

Vedhæftet fil: Opgave 1.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 1) Observationssættets størrelse = antal observationer i alt

2) Middelværdien = du lægger antallet af timer ganget med antal forekomster (elever) sammen for hver observation og deler med observationssættets størrelse.

3) Et boksplot består jo af variansbredden (laveste og højeste observation) samt 1. kvartil, medianen og 3. kvartil.

1. kvartil svarer til den observation som ligger på 25% af det hele, medianen til 50 % og 3. kvartil til 75 %.

Du finder ud af hvor meget hhv. 25%, 50% og 75% af observationssættets størrelse er. Og så finder du den observation, der svarer til nummeret.

Fx, hvis nu observationssættets størrelse er 100, så ligger 1. kvartil der, hvor observation 25 ligger. Hvis observationssættet i opgaven var 100, ville 1. kvartil være 1 time/uge, fordi 0 t/u udgør 0-20 og 1 t/u udgør 21-68. Så må observation 25 ligger inden for 1 t/u.


Svar #2
02. marts 2011 af ackaturbo (Slettet)

 mange mange tak!! :D

1) er 20+58+62+105+85+23+12+5=370

2) fx. ved 0 timer siger man: 0*20/370?

3) tak, den fatter jeg godt! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 2'eren må jeg vist lige omformulere.

Du ganger ganske rigtigt antal observationer med antal timer/uge, men når du finder middeltallet skal du lægge dem alle sammen. Denne sum dividerer du så med det samlede observationssæt.

Tænk på det som når du finder gennemsnittet af fx 1, 2 og 6. Der finder du det ved

(1+2+6)/3 = 3

Her skal du bare huske at "vægte" det med antallet af observationer.


Skriv et svar til: Ugrupperet observationssæt - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.