Matematik

Kan ikke løse disse brøker!

02. marts 2011 af 200200 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brøkerne skal reduceres til mindst mulig, jeg har bare ingen anelse hvordan jeg gør det her! (Jeg fatter ikke mine potens regler)!

a. 4a-2b/2a + 5a/3a - a+3b/a

b. 4+3a/b - 2+a/3b + b-8a/b - 1-a/3b

c. 10a^2 * b * c^3 / 4a^4 * b^2 * c

d. 7x^2 * y^4 * z / 49x^3 * y *z^2

Som sagt har jeg prøvet, men jeg kan simpelthen ikke få noget til noget!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

a: 4a - b/a + 5/3 -a + 3b/a = 3a +2b/a + 5/3

a^2 betyder a*a osv.

c: (10 * a^2 * b * c^3) / (4 * a^4 * b^2 * c) = 5/2 * c^2 / (a^2 * b)

osv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2011 af Rebiin (Slettet)

Er ikke original poster, men forstår ikke helt hvordan du får a-eren til det... forstår godt det med 5/3, men forstår ikke hvordan 4a - b/a -a + 3b/a skal give 3a +2b/a  ... Kunne du forklare det lidt mere i dybde? :p


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2011 af Rebiin (Slettet)

Ahh ikke noget, er et logisk svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

Jeg var lige offline i et par timer.

Jeg er gået ud fra, at der ikke mangler nogen parenteser. Men hvis der skal stå

(4a-2b) / 2a + 5a / 3a - (a+3b) / a

er det noget andet. Så bliver det

2 - b/a + 5/3 - (1 + 3b/a) = 2 + 5/3 - 1 - 3b/a  - b/a = 8/3 - 4b/a

Men hvis der bare står 4a - b/a -a + 3b/a, skal det jo beregnes som (4a) - (b/a) -(a) + (3b/a), og man kan omskrive til

4a - 1a + 3b/a - 1b/a = (4-1)a + (3-1)b/a = 3a + 2b/a

Man skal huske sine parenteser, og hvis der ikke er nogen, skal man gange og dividere, før man lægger sammen og trækker fra. Hvis brøken er skrevet med en vandret brøkstreg, skal den forstås, som om der var paranteser om tælleren og om nævneren. :-)


Skriv et svar til: Kan ikke løse disse brøker!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.