Kemi

toleranceintervallet?

02. marts 2011 af ansigtet (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 hvordan beregner man toleranceintervallet for 3 typer volumetrisk udstyr ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2011 af kuerten15

Tror ikke, at toleranceintervallet kan beregnes. Den er blevet fastsat alt efter om udstyret, fx klasse 1 eller klasse 2 målevægte. Volumetrisk udstyr inddeles også.


Svar #2
06. marts 2011 af ansigtet (Slettet)

 har fået en regne opgave hvor der står:

nedenstående skema angiver instrumenttolerancen for 3 forskellige typer volumetrisk udstyr:

10 mL målekolbe - 10 mL +/- 0,025 mL 

10mL måleglas - 10mL +/- 0,1 mL

10 mL finnpipette - 10 mL +/- 50 μL

beregn toleranceintervallet for de 3 typer volumetrisk udstyr 

såå der må være en måde ? eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2011 af kuerten15

tolerance = 1/2 * (øvre grænse - nedre grænse) eller

tolerance = 1/2 * (højeste måling - laveste måling)

Dvs ved 10mL +/- 0,1 mL er:

øvre grænse = 10,1 mL

nedre grænse = 9,9 mL


Skriv et svar til: toleranceintervallet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.