Matematik
Integral regning - hjælp tak.
hej :)
håber at i kan hjælpe:
1.027)
På figuren ses grafen for en funktion, som skærer førsteaksen i punkterne
S1(-3,0) , S2(-2,0) , S3(2,0) og S4(3,0). Grafen afgrænser sammen med
førsteaksen tre punktmængder 1M, 2M og 3M, der hver for sig har et areal.
Disse arealer er henholdsvis 62/15 ,1312/15 og 62/15.
bestem ∫-3-2 f(X) dx og ∫ 3-3 f(x)dx
her i kan se figuren opgave 1.027
www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf
tak på forhånd.
Svar #1
02. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
Benyt indskudsreglen for integraler:
a∫b f(x) dx = a∫c f(x) dx + c∫b f(x) dx , og at
a∫b f(x) dx = - b∫a f(x) dx
Svar #2
02. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)
kan det så passe at det første integral regnes sådan her
∫-2-3f(x)dx = -M1 = - 62/15
Svar #3
02. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Ja, det er korrekt, da f(x) er ikke-positiv i det interval.
Svar #4
02. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)
er det også korrekt?
∫ 3 -3 f(x)dx = -M1 + M2 - M3 = 396/5
jeg forstår dog ikke helt hvorfor vi skal lægge 3 arealer sammen når det af formelen for indskudsætningen er to arealer:
a∫b f(x) dx = (1) a∫c f(x) dx + (2) c∫b f(x) dx
Svar #5
02. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#4
Indskudsreglen benyttes 2 gange. Med en lidt kort notation fås
-3∫3 = -3∫-2 + -2∫3 = -3∫-2 + -2∫2 + 2∫3 = -M1 + M2 -M3 = (1312 -2·62)/15 = 1188/15 = 396/5
Skriv et svar til: Integral regning - hjælp tak.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
