Matematik

eksponentiel vækst - isoler x

02. marts 2011 af giancarlo (Slettet) - Niveau: C-niveau

f(x)=3*0,6^x

f(x)=5

Isoler x.

Hvad er mellemregningerne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2011 af ramme2 (Slettet)

isoler 0,6x på den ene side af lighedstegnet

tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet    log 0,6x = x log 0,6 fordi eksponenten kan sættes uden for logaritmen. Isoler derefter  x


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tag log på hver side af ligningen  5 = 3·0,6x .


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2011 af NejTilSvampe

 log(a*b) = log(a) + log(b)   hvis du bruger #2's råd.


Skriv et svar til: eksponentiel vækst - isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.