Matematik
bestem arealet af et område, som to grafer afgrænser?
Funktionerne f og g er givet ved
f(x)=6*x-0,5 og g(x)=-x+7
Først har jeg bestemt koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem grafen for f og g og har fået det til (6,3)
Næste spørgsmål er så: De to grafer afgrænser et område, der har et areal. Tegn dette område og bestem dets areal?
Opgaven skal afleveres imorgen og jeg aner ikke hvordan den skal løses ?? Noget med at trække det ene integral fra det andet ?
Svar #1
02. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
Det er korrekt, at du skal bestemme integralet af differensen mellem f(x) og g(x) . Men du skal bestemme grænserne for integralet ved at løse ligingen f(x) = g(x), og du har kun angivet eet skæringspunkt, der ikke ser ud til at passe med de angivne funktionsforskrifter. Er du sikker på, at det ikke skal være f(x) = 6/x ?
Svar #2
02. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)
Når du finder integralet af en funktion i et interval [a;b], finder du arealet af det område der ligger under grafen og over x-aksen.
Så hvis du finder 3∫6f(x)dx finder du arealet under grafen for f(x) mellem x=3 og x=6. Samme for g(x).
Hvis du nu trækker de to fra hinanden
3∫6f(x)dx - 3∫6(g(x)dx = 3∫6(f(x)-g(x))dx
Får du arealet mellem graferne i intervallet [3;6] hvilket er der hvor de skærer hinanden. Det hjælper på forståelsen at tegne det ind i et koordinatsystem vha. en grafregner el.lign.
edit: læste det forkert, intervalpunkterne skal selvfølgelig være x-værdierne i dine skæringspunkter. Du beregner skæringspunkterne ved at sætte f(x) = g(x) og isolere for x. Med de to oplyste funktioner får jeg x-værdierne i skæringspuntkerne til at være 1 og 4??
Svar #3
02. marts 2011 af amaliøh (Slettet)
jeg får det også til 1 og 4 :)
Og mange tak for hjælpen, jeg forstår godt hvad det er jeg skal nu
Skriv et svar til: bestem arealet af et område, som to grafer afgrænser?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
