Matematik

Reducér udtrykket

03. marts 2011 af Px (Slettet)

 Reducér udtrykket (a+3b)2+b(a−9b)−7ab.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2011 af pige24 (Slettet)

(a+3b)2 Mener du (a+3b)^2?


Svar #2
03. marts 2011 af Px (Slettet)

 (a+3b)^2+b(a−9b)−7ab.'

Ja := sorry


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2011 af pige24 (Slettet)

a^2+3b^2+6ab+ba-9b^2-7ab

Med forbehold for fejl

Kan du selv reducere resten?


Svar #4
03. marts 2011 af Px (Slettet)

 Jeg har lidt problemer med at reducere :S 

- kunne du hvis mig hvordan du vil reducer resten ? :S måske lidt forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2011 af pige24 (Slettet)

F.eks ab-ab går ud med hinanden.

7b-5b=2b

Når man reducerer man man aldrig blande to forskellige led sammen.

F.eks 5b-2a Her kan man ikke reducere.

Er det nok forklaring?

Ellers spørger du bare.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2011 af mette48 (Slettet)

(a+3b)^2+b(a−9b)−7ab =         

(a+3b)(a+3b)+b(a-9b)-7ab =

ganger hvert led i den første parentes med hvert led i anden parentes  samt ganger b med hvert led i den efterfølgende parentes

a2+3ab+3ab+9b2+ab-9b2-7ab =   samled led af samme type

a2+3ab+3ab-7ab+9b2-9b2 =          trækker sammen

a2-ab


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2011 af jeanettejm (Slettet)

det giver a^2


Skriv et svar til: Reducér udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.