Matematik

statistik!!!

03. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen

Jeg er igang med at udfylde felterne, men jeg kan ligesom ikke komme videre...
Håber I kan hjælpe mig... på forhånd tak :)
(DET SKAL AFLEVERS I MORGEN)
Under en testvejning af rekrutter til millitæret blev resultatet afrundet til hele kg.
67, 69, 80, 69, 77, 78, 69, 85, 82, 90, 87, 75, 79, 92, 72, 79, 78, 90, 69, 69,
70, 78, 89, 88, 85, 92, 102, 99, 89, 79, 89, 75, 73, 79, 69, 78, 91.  

Vægt i kg           h (x)                    f (x)                    Intervalmidtpunkt                     Intervalmidtpunkt * h (x)          F (x)
65-70                   7 
70-75                   3 
75-80                  10
80-85                   2
85-90                   7
90-95                  5
95-100                2


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2011 af AMelev

Du skal først beregne observationssættets størrelse N, dvs. Antal målte rekrutter i dette tilfælde

f(x) er frekvensen, den procentvise hyppighed, så f(x) = h(x)/N og omregnet til %

Intervalmidtpunkt er, som navnet siger, midten af det enkelte interval, fx er 67,5 intervalmidtpunktet i intervallet 65-70

Det sidste giver sig selv, når du har både intervalmidstpunkt og h(x)

F(x) er kumuleret frekvens, dvs. hvor mange %, der er < eller = x
Det er lettes at beregne ved først at finde H(x), den kumulerede hyppighed, altså hvor mange observationer, der er mindre eller lig med x

H(65) = 0, da der ikke er nogen, der vejer under 65 kg
H(70) = 7, nemli de 7, der ligger i intervallet 65-70
H(75) = 10, nemlig de 7, der ligger i intervallet 65-70, og de 3, der ligger i intervallet 70-75
osv.

Derefter regner du de tilsvarende frekvenser ud ved at dividere med N og omregne til %.


Svar #2
03. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

jeg er slet ikke med??? jeg forstår det ikke,..


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2011 af AMelev

Har du ikke en bog, du kan læse om det i?


Svar #4
03. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

nej


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2011 af AMelev

Du har misset en måling. Der er 37 ialt (N = 37), men du har kun 36, når du lægger dine h(x) sammen.

Eks.

Interval 65-70
h(x) = 7
f(x) = 7/37 = 18.9%
Intervalmidtpunkt (65+70)/2 = 67.5
Intervalmidtpunkt · h(x) = 62.5 · 7 = 472.5
F(x) = 7/37 = 18.9%, når x er højre intervalendepunkt (70)

Interval 70-75
h(x) = 3
f(x) = 3/37 = 8.1%
Intervalmidtpunkt (70+75)/2 = 72.5
Intervalmidtpunkt · h(x) = 72.5 · 3 = 217.5
F(x) = (7+3)/37 = 27.0%, når x er højre intervalendepunkt (75)


Skriv et svar til: statistik!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.