Matematik

Forskrift for potensfunktion

04. marts 2011 af Studscientpol (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej - jeg har en opgave, som jeg har lidt svært ved.

"En fabrik har en fortjeneste på 1,5 mio. kr. ved en produktion på 80.000 enheder. Hvis fabrikken øger produktionen med 5%, kan de øge fortjenesten med 2%.

Find en forskrift for den potensfunktion, der angiver fortjenesten (målt i mio. kr.) som funktion af antal producerede enheder."

Jeg har fundet ud af, hvad "A" er  ved log(1,02)/log(1,05)=o,45059. Men hvad er B???


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. marts 2011 af mathon

      

                                 y = b·xa

                                 b = y·x-a = 1,5·80.000-0,405873 = 0,015348

dvs

                                 y = 0,015348·x0,405873


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2011 af Failbomb (Slettet)

 Mathon, du har lavet en fejl.

y/x^a=b
 

Ikke det som du skrev.

så den hedder

1,5/8^0,4059 = 0,6449 = b


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2011 af mathon

              b = y/xa = 1,5/800000,405873 = 0,015348 = 1,5·80000-0,405873

               hvorfor der ikke er noget forkert

            "den potensfunktion, der angiver fortjenesten (målt i mio. kr.) som funktion af antal producerede
             enhede
r
"


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. marts 2011 af Failbomb (Slettet)

Han glemte noget i opgave beskrivelsen ;) antal af producerede enheder skal angives i titusinde. Så 80.000=8.

(Kender ham i virkeligheden, og vi har samme opgave :)) 


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. marts 2011 af mathon

             OK   :-)


Skriv et svar til: Forskrift for potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.