Matematik

trekantsberegning

05. marts 2011 af mig62 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg  får oplyst flg:

A=33 ; b= 17; a=10

beregn de resterende stykker

hvordan beregner jeg de resterende stykker når jeg kun har en vinkel og 2 sider.???


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2011 af Kenya (Slettet)

Du kunne bruge sinusrelationerne: Sin(A)/a = Sin(B)/b = Sin(C)/c


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2011 af mathon

tegn det
og bemærk:
der er to løsninger:

                            begynd med cosrelationen

                                                                        a2 = c2 - 2b·cos(A)·c + b2

                                                                        102 = c2 - 2·17·cos(33º)·c + 172

                                                                         c2 - 34·cos(33º)·c + 189 = 0              
hvoraf de to
c-løsninger beregnes

                           dernæst

                                                                         B12 = cos-1((a2 + c122 - b2)/(2ac12))


Skriv et svar til: trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.