Fysik

fysik om stråler og lamda hjæææælpppp!!!

05. marts 2011 af mirembe1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lys fra en bestemt overgang i hydrogen afbøjes 16,95 grader (1. orden) af et gitter med gitterkonstanten 1,667 * 10-6m.

Beregn lysets bølgelængde.

Hvilken farve har lyset?


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. marts 2011 af mathon

                λ = d·sin(θ)

                λ = (1,667·10-6 m)·sin(16,95º) = 4,85992·10-7 m = 485,992·10-9 m = 485,992 nm


Skriv et svar til: fysik om stråler og lamda hjæææælpppp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.