Fysik

Ideale gasser

05. marts 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa. 

mit spørgsmål er vedr. punkt 3.4 i dette link http://ibog.fysikabbogen1.systime.dk/index.php?id=238

Når han ganger T på begge sider, mener han så ikke ift.punkt. 3.1 ? ellers får vi da ikke p*V=n*R*T ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2011 af peter lind

Nej. Det gør han ikke. Det går ud på at finde værdien af R og det foregående er mellemregninger til dette


Svar #2
05. marts 2011 af slapdack (Slettet)

 Hvordan kan mand i punkt. 3.4 ved at gange med T på begge sider få: p*V=n*R*T ? 

Er det pga. enhederne blive omregnet til noget andet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2011 af peter lind

Du har P*V/T = n ganget nogle tal. Disse tal kaldes R så der står P*V/T = n*R


Svar #4
05. marts 2011 af slapdack (Slettet)

 Super - tak peter lind


Svar #5
05. marts 2011 af slapdack (Slettet)

 Èn ting mere. 

Sætning: Hvis T er konstant, er V og p omvendt porportionale.

p*V=n*R*T

Er det ikke hvis man deler med f.eks p på begge sider, så bliver de omvendt proportionale. Ellers forstår jeg ikke de kan være det i p*V=n*R*T


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2011 af peter lind

Hvis T og underforstået n er konstant er højre side konstant og dermed får du som du selv skriver at V er en konstant delt med P. 


Svar #7
05. marts 2011 af slapdack (Slettet)

 Så du er kun omvendt prop. når man deler med f.eks p ? (man kan vel også dele med V)


Skriv et svar til: Ideale gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.