Fysik

Ampere

06. marts 2011 af sashii

 Transformerligningen lyder således: 
Up * Ip = Us * Is

Hvis primærspolen har et vindingstal på 400 vindinger, og sekundærspolen har 200 vindinger. Hvordan finder man så ud af hvor mange ampere primærspolen har? 

Min teori:
Har primærspolen ikke 2 A, da forskellen er 1 til 2. Altså primærspolen er dobbelt så stor. Det vil altså sige at sekundærspolen har 1 A?
 

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2011 af mathon

                                               Ip/Is = Ns/Np                               (Ampére-vindingstallet er konstant)


Svar #2
06. marts 2011 af sashii

 primærstrøm (A) / sekundærstrøm (A) = vindinger på sekundær / vindinger på primær

= 200 / 400

- Hvordan er det lige præcis man bruger den? 

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2011 af mathon

                                                      Ip = (Ns/Np)·Is


Svar #4
06. marts 2011 af sashii

Primærstrøm (A) = (vindinger på sekundær / vindinger på primær) * sekundærstrøm (A)

Ip = (200 / 400) * Is

- Hvordan skal jeg bruge formlen når jeg ikke ved hvor mange ampere der er i de enkelte spoler?

 

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2011 af mathon

                                                           Ip  =  (1/2) • Is


Svar #6
06. marts 2011 af sashii

 Primærstrøm (A) = (1/2) * sekundærstrøm (A)

Hvad kan jeg bruge den til når jeg ikke ved hvor mange ampere de har?

 

Skriv et svar til: Ampere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.